Interne competitie: dalers, stijgers en nieuwkomers

seizoen 2000/2001 nr. 1
stap terug
Na de zomerstop is het altijd weer spannend om te zien met welke vorm de schakers uit de vakantie terugkomen en hoe goed de nieuwkomers wel niet zijn. Inmiddels zijn er zeven ronden intern gespeeld en kan er voorzichtig een tussenbalans worden opgemaakt.

Allereerst de dalers. Joop Groenenberg, Peter Diks, Kees Kuijk, Frits Frijlink en Rien van Hattum laten het tot nu toe enigszins afweten. Schertsend valt hier en daar de kreet O.T.T. (Over The Top) te beluisteren, maar het is nog te vroeg in het seizoen om dat te accepteren. Met de najaarsstormen in het vooruitzicht is er eerder sprake van een windstilte, die wellicht aan een complete re-shuffel vooraf gaat.
In de huidige tussenstand zijn er ook volop stijgers te ontdekken; zijn het slechts eendagsvliegen of toch blijvertjes. Opvallende prestaties zijn er van: Jan de Boer, Bert Klomp, Ruud van Swam, Tiedo Klarenbeek en Dick "Mateblaster" Panman (te uwer informatie volgens Van Dale: Mateblaster = matennaaier. U bent gewaarschuwd!!).


Joop Groenenberg profileert zich als een
veelbelovende middenmoter.

Vooral de prestaties van Bert Klomp zijn vermeldenswaard. Vorig jaar nog enigszins kleurloos geeindigd op de tiende plaats in de eindklassering en nu draait hij moeiteloos mee in de top.

In de ranglijst zijn zeven nieuwe namen te vinden. Het zijn: Reini Vos, Jos Barendregt, Martie Hulleman, Isidro Fuentes, Andries Westendorp, Roely Vos en Dennis Esselink. Stuk voor stuk spelers die hun stempel op dit seizoen gaan drukken. Zo draaien Reini, Jos en Martie mee bij de eerste 10 en zullen zeker een gooi doen naar een plaats in het eerste team.

Tot slot kijken we nog even naar de top van het klassement waar Gerard Bons, Bert Klomp en Henk Casteel ex eaquo op de eerste plaats staan en nu al een gaatje hebben geslagen met het peloton.

Hans Knegjens


Hans Knegjens weet zijn positie te consolideren.