Interne competitie: breekt Bons Barriere?

seizoen 2000/2001 nr. 3
Na 3 ronden in de tweede cyclus intern is een kampioenschap van Gerard Bons bijna onafwendbaar geworden. Vorig seizoen wist Henk Casteel hem nog ruim voor te blijven maar dit seizoen kan Henk geen deuk in een pakje boter trappen.

Als regerend kampioen is Henk er met zijn hoofd niet helemaal bij, hij teert op de roem van vorig seizoen en is bijna fulltime bezig met de tegeldemaking van kampioenschap 99/00. Het openen van winkels, het houden van lezingen, knippen van linten, hapje hier, drankje daar (zelfs op het boekenbal gaf hij acte de presence), is gaan behoren tot zijn dagelijkse routine. Van een serieuze verdediging van zijn titel kan dan natuurlijk geen sprake zijn. Het zijn sterke schouders die de roem kunnen verdragen.

Verderop in het klassement wordt nog wel serieus geschaakt. Spelers als Jos Barendregt, Isidro Fuentes, Peter Diks, Roely Vos, Bert Meester, Rien van Hattum, Rogier Weyn, Joost Kleiboer, Stevo Novkovic en Jan Soeteman zijn goed gestart.

Clubkampioen Henk Casteel presteert
tegen Rogier Weyn onder maat.

Vooral de tweede plaats van Jos Barendregt doet vermoeden dat hij misschien Gerard Bons kan stoppen, maar Jos heeft in de eerste cyclus te veel punten laten liggen om een serieuze bedreiging te kunnen zijn, misschien volgend seizoen.

Onder hun niveau presteren momenteel Gerard Hazelaar, Martie Hulleman, Jan de Boer, Dittie Schaftenaar, Kees Kuijk en Dick "mateblaster" Panman. Zij zijn volledig het spoor bijster, misschien moeten we eens een goed gesprek hebben of enige tijd in retraite om daarna een succesvolle comeback te maken.

Tot slot had ik de clubleden nog willen wijzen op de TPR-rangschikking, maar vanwege de slordige digitale aanlevering daarvan doen we dat de volgende keer.

Hans Knegjens.

Coming man Jos Barendregt.