T.S.C. wint de "Grote Wedstrijd"

seizoen 2000/2001 nr. 4
Een jaarlijkse traditie is de "grote wedstrijd". Dan spelen de twee schaakclubs die de gemeente Voorst rijk is tegen elkaar. Om en om uit en thuis. De Voorster Schaakclub en de Twellose Schaakclub. Door de jaren heen werd deze wedstrijd meestal gewonnen door Voorst, die groter en sterker bleek te zijn.

Sinds een paar jaar is daar verandering in aan het ontstaan. De TSC groeit gestaag en neemt ook in sterkte toe. In de competitie in de 3e klas OSBO waren de twee elkaars concurrenten en werd Voorst kampioen met 1 punt meer dan Twello. De onderlinge match eindigde 3-3.

De "grote wedstrijd" houdt in dat de twee schaakclubs met zoveel mogelijk leden tegen elkaar in het strijdperk treden. Dinsdag 5 juni was het weer zover. Twello speelde thuis, maar omdat de speelzaal bij Taverne i.v.m. een verbouwing niet beschikbaar was, werd er gespeeld in de kantine van de C.v.v. Avanti.

Voorzitter Rien van Hattum.

Voorst arriveerde met 16 spelers en het spektakel ging van start. Na 20 minuten reeds bracht Jan Bron het eerste punt voor Twello op het scorebord. Daarna liep de score door winstpartijen aan de middelste en lagere borden gestaag op tot 8-0 voor Twello voordat Voorst het eerste tegenpunt kon maken. Uitgerekend Eddy Sander (Twello's geheime wapen) verloor van John Eekhuis.

Enerverend waren de duels aan de eerste acht borden. Bord 1 Bert Meester won voor Twello, bord 2 Gerard Bons verloor, bord 3 Henk Casteel won als laatste met nog 4 minuten denktijd op de klok. Bord 4 verloor en zo ging het om en om tot en met bord 8. De eindstand werd 11,5-4,5 voor Twello. Een ongekend succes voor de Twellose schakers. Volgend jaar zullen de eerste teams elkaar niet ontmoeten in de competitie. Voorst is gepromoveerd en speelt dus een klasse hoger dan TSC 1. De 2e en 3e teams zullen elkaar nog wel ontmoeten, denken we.

Rien van Hattum

Geheime wapen Eddy Sander.