Afsluiting Seizoen

seizoen 2001/2002 art. 6
stap terug
Het schaakseizoen is ten einde. De prijzen zijn verdeeld, zowel extern, de wedstrijden voor de bond, als de interne competitie, de strijd om de Taverne Beker (rapid-schaak) en de snelschaakbeker de Jan Dijkhuisbokaal.

Het eerste team eindigde in de derde klasse op een vierde plaats. Het tweede team deed hetzelfde in de vierde klasse en het derde team eindigde in de vierde klasse op een zesde plaats. Verdienstelijk maar geheel tevreden is niemand ermee. Volgend jaar gaan we voor promotie.

De interne competitie was spannend tot en met de laatste wedstrijd. De nummer een Jos Barendregt stond slechts een half punt voor op de clubkampioen van 2001, Gerard Bons. Er kon dus nog van alles gebeuren. Daar we in ons speellokaal bij hotel Taverne niet terecht konden werden de laatste wedstrijden gespeeld in de Scouting boerderij van de Gelre Groep. Bij deze nogmaals onze dank voor deze gastvrijheid.


Volgens Jos is het niet zo moeilijk.
Het werd een anti climax, reeds na elf zetten won Jos Barendregt van zijn tegenstander middels schaakmat. Dezelfde Jos Barendregt had een week daarvoor reeds de Taverne Beker gewonnen zonder een verliespunt. Er restte hem dus nog een beker om te winnen, De Jan Dijkhuis snelschaakbokaal. Helaas voor hem ging Rien van Hattum daarmee aan de haal met slechts een verliespartij.

De 3e juni vond als afsluiting ook nog de traditionele wedstrijd plaats tegen de andere schaakclub binnen de gemeente, De Voorster Schaakclub. In andere jaren was Voorst steeds te sterk voor Twello, maar vorig jaar en dit jaar won Twello overtuigend. Een goede en spannende afsluiting van een boeiend schaakseizoen.

Wij melden ons weer op de klompenweek, waar de wereldrecordhouder simultaanschaken op zaterdag zijn kunsten zal tonen aan schakend Twello.

Rien van Hattum.


Piet, van het Paard gevallen?