TWELLO. - De Twellose Schaakclub is het gelukt Bas van Roosmalen (wereldrecordhouder simultaanschaken) bereid te vinden om op zaterdag 7 september te schaken tegen iedere schaker die het tegen hem op wil opnemen. Hij schaakt uiteraard tegen meerdere schakers tegelijk.

De kosten zijn 1 euro per spel en als u wint krijgt u 5 euro terug. Dit kan omdat Machinehandel Overmars het eventuele verlies sponsort. De opbrengst is voor de ontwikkeling van het jeugdschaken van de Twellose Schaakclub en de Deventer Schaakvereniging De Oppositie.

Gratis lidmaatschap
Op vrijdag en zondag kunt u spelen tegen leden van de Twellose Schaakclub dit is gratis, maar als u wint van een clubspeler dan krijgt u een gratis lidmaatschap van de Twellose Schaakclub aangeboden voor de tijd van 3 maanden.

Enige jaren gelden heeft u de heer van Roosmalen ook bij de Twellose Schaakclub op het Klompenfeest in actie kunnen zien. Toen heeft hij het gehele weekend simultaan geschaakt, als training voor zijn wereldrecordpoging enige weken later. Hij heeft toen 438 partijen gespeeld. Enige weken later slaagde zijn poging om het wereldrecord te halen en nu staat hij dus vermeld in het wereldrecord boek.

Jeugdopleiding
De Twellose Schaakclub leidt jeugd op volgens de methode ontwikkelt door de KNSB. Ze geeft de 1e, 2e, 3e en de 4e Stap in het schoolgebouw van het AOC OOST dat deze hiervoor ter beschikking stelt en in de RK basisschool de Kleine Wereld. In de Kleine Wereld vindt op 5 zondagochtenden ook een jeugdcompetitie plaats tussen de spelers van Twello en de drie Deventer schaakverenigingen.

De jeugdopleidingen starten weer op donderdag 26 september om 15.45 tot 16.45 in het AOC OOST. De vierde stap op vrijdag 27 september in de Kleine Wereld.

Schaaklessen worden door de Twellose Schaakclub ook gegeven in de basisschool De Hietweide en de rk basisschool De Kleine Wereld.

We hopen veel schakers, goed of slecht, te ontmoeten op het Klompenfeest en veel mensen die het tegen Bas van Roosmalen willen opnemen.
Het jeugdschaken heeft een financieel zetje echt wel nodig.