TWELLO. - Op een zonovergoten Klompenfeest kon men van 6 t/m 8 september jl. naar hartelust schaken in de openlucht in het hartje van Twello. Op vrijdag en zondag schaakten clubschakers en schaakliefhebbers tegen de clubschakers van de T.S.C., op zaterdag kon men schaken tegen een heuse wereldkampioen.

Drie maanden gratis lidmaatschap was de beloning op vrijdag en zondag als er gewonnen werd van een clublid. Dit aantrekkelijk aanbod konden vele huis- tuin- en keukenschakers niet weerstaan, dus werd er naar hartelust gestreden op de 64 velden. Helaas werd de opzet van het spelletje door de meeste clubleden niet begrepen, waardoor we tot op heden nog geen nieuwe leden hebben mogen begroeten.

Simultaan
Strijdlustig gekleed in korte broek en op loopschoenen bond wereldkampioen simultaanschaken Bas van Roosmalen zaterdag 7 september de strijd aan met schakend Twello. De marathon begon om 1.00 uur 's middags en duurde tot 9.00 uur 's avonds.

Onder grote publieke belangstellig verslaat Bas van Roosmalen alle uitdagers.

In hoog tempo sprintte Bas langs de borden, waardoor hij zijn tegenstanders weinig bedenktijd gunde. Deze taktiek wierp zijn vruchten af, want in 8 uur tijd wist Van Roosmalen maar liefst 53 tegenstanders te verslaan. Zelfs een remise werd niemand gegund.

Diepe concentratie mocht niet baten.

Ondanks het verlies van allen was het voor menigeen een leerzame partij, temeer omdat Bas nadien nog enkele partijen analyseerde.