Op woensdag 19 maart 2003 verscheen onderstaand artikel in Voorster Nieuws.

TWELLO. - Tot afgelopen dinsdag hadden de drie teams van de Twellose Schaakclub kampioenskansen. Helaas verloor het eerste team onverwacht van Lochem 1 (2,5 - 3,5), waardoor er niets anders meer rest dan een mooie tweede plaats. Want met nog een wedstrijd te spelen is schaakmaat 4 uit Apeldoorn niet meer in te halen.

Het tweede team was dinsdag nog in het bezit van een 100% score en stond met een gelijk aantal punten op de tweede plaats, omdat Caissa 2 een groter aantal bordpunten had dan Twello 2 (vergelijkbaar met het doelgemiddelde bij voetbal).

Afgelopen dinsdag kwam de nummer drie V.S.G. 3 op bezoek en Twello 2 moest winnen om zijn kansen te behouden. Het tweede team deed zijn plicht en won met 4-2 waarvan slechts een match werkelijk werd verloren. Drie winst, twee remise en een verliespartij was een meesterlijk resultaat. Tot grote vreugde van de spelers van Twello bereikte hen het nieuws, dat medekoploper Caissa in Almen van Ons Genoegen had verloren, zodat Twello 2 nu alleen aan kop gaat met 2 matchpunten meer.

De laatste wedstrijd wordt een gezamenlijke eindronde van alle teams in deze poule. Dit wordt 7 april gespeeld in Voorst bij de Voorster Schaakclub. Twello 2 moet dan tegen Caissa 2. Twello 2 heeft dan aan een gelijkspel voldoende om het kampioenschap in de vierde klasse te behalen en te promoveren naar de derde klasse waardoor ze in dezelfde klasse als het eerste team zouden komen te spelen.

Bij verlies echter is Caissa 2 kampioen, weliswaar eindigen beide teams dan met een gelijk aantal wedstrijdpunten, maar hun bordpunten gemiddelde is nog steeds 1 punt meer dan dat van Twello 2 en dat wordt alleen maar meer als Twello zou verliezen. Een spannende fase voor de Twellose Schaakclub en de spelers van het tweede team.

Het derde team deed het deze competitie ook uitstekend. Een tijd lang heeft het op een mooie tweede plaats gestaan en had het kansen op het kampioenschap. Helaas een off day maakte een einde aan die aspiraties, maar ze hebben dat weer rechtgezet door winst op de koploper Duiven 1.

In deze vreemde poule waar ieder team aan elkaar gewaagd is, is nog van alles mogelijk, maar kampioenskansen lijken niet meer waarschijnlijk. Een mooie positie in de eind rangschikking lijkt echter gegarandeerd.

Al met al een seizoen waarvan nu reeds gezegd kan worden dat het geslaagd is. Zelfs al zou het tweede team geen kampioen worden. Alleen heeft dan niemand meer zin om dat te schrijven, zodat dit beter nu reeds geconcludeerd kan worden. Indien we wel een kampioenschap te vieren hebben dan kan het seizoen niet meer stuk.

Mensen die eventueel interesse in de schaaksport hebben kunnen op iedere dinsdagavond terecht bij de Twellose Schaakclub spelend in Hotel Taverne Iordensweg Twello, vanaf 20.00 uur.
Ook wordt er schaakles aan volwassenen gegeven.

Voor inlichtingen kunt u bellen met de voorzitter/secretaris:
Rien van Hattum
E-mail: mvanhattum@home.nl