Onderstaand voorstel werd aangenomen in de ledenvergadering van 2 september 2003.

Het voorstel betreft een kleine wijziging van de regeling voor de Interne Competitie (ingaande seizoen 2003/2004) en de samenstelling van de OSBO-teams (ingaande seizoen 2004/2005).

De startrating van de Interne Competitie is de gemiddelde TPR van de 1e en 2e cyclus van het afgelopen seizoen.
De TPR van het lopende seizoen wordt in zowel de 1e - als in de 2e cyclus berekend over de startrating.
De eindrating is de gemiddelde TPR van de 1e en 2e cyclus van het lopende seizoen, die vervolgens weer gebruikt wordt als startrating voor het volgende seizoen.

De eindstand van de interne competitie wordt bepaald door het aantal behaalde punten, inclusief bye's en reglementaire nullen en enen.
Bij gelijk eindigen wordt de volgorde bepaald door de eindrating.
Aan de hand van deze ranglijst wordt de clubkampioen bepaald.

De samenstelling van de OSBO-teams gebeurt op basis van het effectieve scoringspercentage.
Het effectieve scoringspercentage is het scoringspercentage dat een speler scoort over het werkelijk aantal gespeelde partijen (dus zonder bye's en reglementaire nullen en enen).
Om op deze scoringslijst voor te komen, dient men minimaal 16 van de 24 partijen gespeeld te hebben. Uiteraard blijven andere afspraken in geval van ziekte en dergelijke mogelijk.