Ja, een tien. Dat behaalde Jeroen van den Burgt op de examens van de Twellose Schaakclub, gehouden op dinsdag 7 juni in AOC-Oost te Twello. Het jeugdschaakjaar werd hiermee afgesloten. Tien leerlingen bogen zich over de opgaven van de Kon. Ned. Schaakbond, waarvoor de heer D. Wijnbergen als vanouds weer als gecommitteerde optrad.

Voor sommige schakers en schaaksters was het niet eenvoudig om uit de problemen, die met plattegronden stonden aangegeven de beste zet te vinden en deze foutloos te noteren. De heer Wijnbergen is dan de man, die alsnog de goede bedoelingen tracht te ontdekken en daarvoor de kans geeft.

Er werd examen gedaan op 3 niveaus: de zgn. 1e, 2e en 3e Stap. Met zo'n stap ben je naast de nodige wedstrijdjes een jaar bezig. De jongste deelnemer was Thomas te Marvelde: hij was 7 jaar en deed Stap 2! Namens T.S.C. hebben zich met de opleidingen bezig gehouden; Jos Barendregt, Gerard Bons, Rien van Hattum en Piet Rusch. De club is deze vier heren daarvoor zeer erkentelijk. In september (zie dan Voorster Nieuws) gaat het nieuwe jeugdseizoen weer van start.

De geslaagden:
Eerste Stap: Jeroen v.d. Burgt; Annick Penninkhof; Koen van Heerde.
Tweede Stap: Thomas te Marvelde.
Derde Stap : Bart Dikken; Boris van Grevenhof; Peter te Marvelde; Frank Phielix; Sjoerd Stamhuis; Jeroen Verburg.

Piet Rusch.