TERWOLDE. - Nagib Zafari uit Zutphen heeft op 27 november jl. het 4e Peter Verburg Rapidtoernooi in Dorpszicht te Terwolde gewonnen. Hij haalde een score van 6,5 punt uit zeven partijen. Zafari bleef Diepenvener René Nijland een half punt voor. Van de andere 15 spelers in de hoofdgroep bleef alleen Michiel Jansen uit Voorst, de co-winnaar van vorig jaar, met 4,5 punt een beetje in het spoor. De andere co-winnaar, Maarten Beekhuis uit Twello, had een volledige off-day. Hij bleef op 3,5 punt steken.

T.S.C.-voorzitter Rien van Hattum reikt de eerste prijs van groep 1 uit aan Nagib Zafari.

Een aantal schakers had zich wegens de slechte weersomstandigheden afgemeld voor het toernooi van de Twellose Schaakclub, die zondag ook nog het zeventigjarig bestaan vierde. Desalniettemin waren er toch nog 65 deelnemers.

Alle deelnemers spelen geconcentreerd hun partij.

In groep twee greep Guido van Mierlo uit Deventer met overmacht de overwinning. De tweede en derde plaats gingen naar de Twellonaren Henk Casteel en Kees Kuijk.

Guido van Mierlo neemt zijn prijs in ontvangst.

Groep drie was een prooi voor het Twellose jeugdlid Jippe Rosssen, al haalde Henk Kiers evenveel punten. Derde werd hier Remko Huzen.

Ook Jippe Rossen neemt de enveloppe met inhoud in ontvangst.

Aansluitend werd er 's avonds een hapjesbuffet georganiseerd voor alle leden van de T.S.C. en hun partners. Na een korte toespraak van de voorzitter en een uitleg over het buffet van de uitbater, liet iedereen de hapjes zich voortreffelijk smaken.

Het buffet was met het juiste jargon aangekleed.

Het buffet smaakte niet alleen goed, het oogde ook voortreffelijk.

Elk hapje van het buffet werd vakkundig toegelicht.

De sigaar van Eddie Sander lag niet bij het buffet.

Gerard Hazelaar aan de dubbeldrank!