Het schaakseizoen loopt ten einde. We spelen nog enkele alternatieve toernooitjes op dinsdag en daarna is het mogelijk om op woensdag "zomeravond" te schaken in Terwolde. Voor het 1e en 2e team was het een teleurstellend seizoen in de OSBO. Beide teams degradeerden. Het derde eindigde in de middenmoot. In de interne competitie, Taverne Beker en de Jan Dijkhuis Bokaal werden de prijzen aan het eind van het seizoen verdeeld. Feitelijk deden zich hier geen verrassingen voor. De nieuwkomers, Maarten Beekhuis en René Renders, wonnen deze competities, zoals min of meer verwacht.

Tijd om eens anders naar de resultaten in de interne competitie te kijken en de stand eens flink door elkaar te husselen. Wie maakte de meeste progressie en wie leverde in ten opzichte van vorig jaar? Hierbij wordt de rating aan het begin van het seizoen vergeleken met de rating aan het eind van het seizoen. Het verschil is je progressie.

Om in deze stand opgenomen te worden dien je minimaal 8 avonden in de interne competitie te hebben meegespeeld, daar het anders een vertekend beeld kan geven. Natuurlijk is voor een speler met een lage startrating een grotere progressie te boeken dan iemand met een hoge rating. Maar daar gaat het maar ten dele om. De progressie-eindstand geeft aan of je schaaksterkte is toegenomen of afgenomen in het seizoen 2005/2006 ten opzichte van het seizoen 2004/2005.

Klik hier voor de eindstand schaakprogressie.

Henk Casteel.

stap terug
terug