TERWOLDE. - Zondag 26 november kwamen 60 schakers en schaaksters bijeen in Café Restaurant Dorpszicht te Terwolde; de deelnemers aan het voor de vijfde maal gehouden Peter Verburg toernooi. Er werden 7 partijen gespeeld met een bedenktijd van 25 minuten per persoon. In de ochtend werden drie partijen gespeeld, waarna een pauze was, waarin genoten werd van een voortreffelijke lunch, die door Restaurant Dorpszicht werd geserveerd. 's Middags werden vier partijen gespeeld.

Er werd in drie groepen gespeeld, die naar de sterkte van de schakers werden ingedeeld. In groep 3 beginnende schakers, thuisschakers en lagere clubschakers. In groep 2 geoefende clubschakers en de hoofdgroep met sterke clubschakers.

In alle groepen was er spannende strijd. Alleen in groep 3 stond de winnaar al vast voordat de laatste partij werd begonnen. In groep 1 en 2 werd het pas in de laatste partij beslist.

De uitslagen:

1. Koen Lambrechts      5,5 punten uit 7
2. Morris Merza         5,0 punten uit 7
3. Rene Nijland         5,0 punten uit 7

1. Albert Siebering     6,0 punten uit 7
2. Andries Westendorp   5,0 punten uit 7
3. Joop Groenenberg     5,0 punten uit 7

1. Axel van Dijk        7,0 punten uit 7
2. Ruud van Swam        5,0 punten uit 7
3. Therese van Wijk     5,0 punten uit 7

Het toernooi werd afgesloten met de uitreiking van de geldprijzen door de voorzitter van de organiserend schaakvereniging De Twellose Schaakclub en met een aanvullende uitreiking van bloemen aan de prijswinnaars door de weduwe en kinderen van Peter Verburg.

Peter Verburg was een zeer enthousiast lid van de Twellose Schaakclub tot zijn plotselinge overlijden. De vereniging wil hem middels een schaaktoernooi, dat zijn naam draagt, blijven herinneren. Het was sportief gezien een vlekkeloze dag. (De wedstrijdleider heeft niets te doen gehad) en verder heel gezellig.

Rien van Hattum Voorz/Secr. Twellose Schaakclub

Geconcentreerd werden de partijen in de hoofdgroep afgewerkt.

Alle 60 deelnemers in actie.

Na afloop was het nog lang gezellig in het aangrenzende café.