TERWOLDE. - Op 17 april werden drie OSBO-slotronden gespeeld in Terwolde. Het toernooi was perfect georganiseerd door de TSC. Van Lelystad tot Aalten en van Meppel tot Arnhem wist men de weg te vinden naar Café Restaurant Dorpszicht. Hoewel alle kampioenen en degradant vooraf al bekend waren, werd er toch nog hevig gestreden om de persoonlijke eer en elo-rating.

Om 20.00 uur namen 132 deelnemers plaatst achter de borden en heette voorzitter Rien van Hattum in zijn openingswoord allen hartelijk welkom. OSBO-wedstrijdleider Huub Blom beloofde in zijn toespraak iedere winnaar een gratis OSBO-notitieboekje, terwijl dit en een boekenlegger ook te koop was voor maar 50 cent elk.

De strijd was amper begonnen of er waren al een paar partijen beslist. Gelukkig namen de meeste partijen meer tijd in beslag, waarvan enkele tot na twaalven. Tussen de zetten door werd op een bittergarnituur getracteerd, zodat ook aan de innerlijke mens gedacht werd. Met nadien een drankje aan de bar kon daarna de (lange) terugreis beginnen.

Hieronder een foto-impressie. Met dank aan Ruud Merza voor het maken van de foto's.


Geconcentreerd werden de partijen afgewerkt.


Hilarisch moment?


Een van de langstdurende partijen.


Twello 3 wint nipt van Lelystad 2.


Meer belangstelling voor de analyse.


Winnares(?) krijgt(?) notitieboekje(?) van Huub Blom.


Twello 2 verplettert Ons Genoegen 2 (5-1).


Rokade - De Toren 4 altijd spannend.


Het jeugdige publiek vermaakte zich in het aangrenzend café.


Ook na afloop was het nog gezellig in het café.

stap terug
terug