TERWOLDE. - Zondag 25 november maakten 56 schakers en schaaksters de trip naar Terwolde voor het 6e Peter Verburgtoernooi. Sommigen zelfs per fiets, regen en kou trotserend. Er werden 7 partijen gespeeld met een bedenktijd van 25 minuten per persoon. In de ochtend werden drie partijen gespeeld en na de pauze, waarin een voortreffelijke lunch door Restaurant Dorpszicht werd geserveerd werden vier partijen gespeeld.

Er werd in drie groepen gespeeld, die naar de sterkte van de schakers werden ingedeeld. In groep 3 beginnende schakers, thuisschakers en lagere clubschakers. In groep 2 geoefende clubschakers en de hoofdgroep met sterke clubschakers.

Er werd om de punten gestreden in een ontspannen en gezellige sfeer. In groep 1 en 2 was voor de laatste ronde de winnaar al bekend. Spannend was het in groep 3, waar twee spelers ex aequo eindigden.

Na het toernooi werden de prijzen en bloemen uitgereikt aan de winnaars door de voorzitter, Rien van Hattum, van de organiserende vereniging De Twellose Schaakclub en Annie Verburg, weduwe van Peter Verburg.

De uitslagen:

1. Koen Lambrechts      6,5 punten uit 7 (WP 24,5)
2. D. vd Klis           5,0 punten uit 7 (WP 28,5)
3. Stijn Kiers          4,5 punten uit 7 (WP 28,5)

1. Youri Gerritsen      7,0 punten uit 7 (WP 28,5)
2. Stef Boog            5,5 punten uit 7 (WP 31,5)
3. R. van Drongelen     5,5 punten uit 7 (WP 30,5)

1/2. Leander Kiers      5,5 punten uit 7 (WP 28,5)
1/2. Jop Rouwhorst      5,5 punten uit 7 (WP 28,5)
3.   Ben Bloemsma       5,0 punten uit 7 (WP 30,0)

Vier kandidaten voor de titel in Groep 1. Ze redden het niet.

Ook hier zit de winnaar van Groep 1 niet bij.

Ook in Groep 2 werd serieus om de punten gestreden.

In Groep 3 hebben vader en zoon dezelfde schaakhouding, maar zoon presteert beter.

Onder goedkeuring van Annie Verburg en Rien van Hattum heeft Koen Lambrechts zijn prijs in ontvangst genomen.