TWELLO. - In de interne competitie van de Twellose Schaakclub is Wobbe de Vries de nieuwe lijstaanvoerder. Hij lost Henk Casteel af die door een verliespartij tegen Piet Rusch op een half punt achterstand komt te staan. Met nog zeven ronden te gaan is de strijd overigens nog volledig open. Omdat elke gewonnen partij een punt oplevert, kan het nog alle kanten op. Vermeldenswaard is de sterke return van Jaap Busch. Door zijn winstpartij op Gerard Bons rukte hij op naar de vijfde plaats in het tussenklassement.

Het was omgemeen spannend deze avond. Alle toppers moesten tegen elkaar en dat leverde spannende partijen op. Henk Casteel moest het opnemen tegen Piet Rusch. In het middenspel ging er iets mis en dat betekende dat Rusch met een loper meer het eindspel in kon gaan. Die voorsprong bleek beslissend en dat leverde Rusch de zege op.

Wobbe de Vries trof in Eddie Sander een tegenstander van formaat. Lang leek de partij op een bloedeloze remise uit te draaien, maar een klein foutje in het eindspel werd Sander fataal. Door zijn overwinning klimt De Vries naar de eerste plaats op de ranglijst.

Bert Klomp trof in deze ronde de dit jaar nog ongeslagen Dick Stevens. Bert bleek niet onder de indruk van de palmares van Stevens en wikkelde beheerst af naar winst. Hij bevestigt zijn goede seizoen met een vierde plaats op de ranglijst.

Direct achter deze kanonnen is Jaap Busch met een verrassend seizoen bezig. Na zijn return in de loop van het vorig seizoen gaat het dit seizoen crescendo voor Busch. Slachtoffer was deze keer Gerard Bons, ook niet de eerste de beste. Door zijn overwinning klimt Busch naar de vijfde plaats op de ranglijst.

Klik hier voor de actuele stand in het seizoen 2007/2008.


Kees Kuijk.

stap terug
terug