TWELLO. - In de 18e ronde van de interne competitie van de Twellose Schaakclub deed Bert Klomp goede zaken in de strijd om het kampioenschap. In een direct duel tegen lijstaanvoerder Wobbe de Vries trok hij aan het langste eind en dat leverde hem een plaats in de top vijf van de ranglijst op. De andere titelkandidaten speelden gelijk of leden verlies. Dat betekent dat Wobbe de Vries nu de hete adem van drie achtervolgers in zijn nek voelt. Met nog zes ronden te gaan is de strijd nog volledig open.

De partij Wobbe de Vries - Bert Klomp had een open karakter. In de eindfase verzuimde Wobbe een pion te pakken en met dat voordeel kon Bert zijn sterke seizoen een goed vervolg geven en de eindzege naar zich toe halen. Jos Barendregt, een andere titelkandidaat, had het zwaar tegen Jan de Boer. Jan, voor wie het metselen een tweede natuur is, toverde een onneembare vesting op het bord en daarmee eindigde de partij in remise. Voor Henk Casteel was dat resultaat niet weggelegd. In zijn partij tegen Joop Groenenberg kon hij onvoldoende weerstand bieden tegen de voorwaartse druk van Joop en dat kostte hem uiteindelijk de partij.

Vermeldenswaard is dit seizoen ook het sterke optreden van good old Gerard Hazelaar. Door winst op René Rouwhorst rukte hij op naar de tiende plaats op de ranglijst!

Overige uitslagen:

Piet Rusch       - Berry Hoogstraten             0 - 1
Carlo Buijvoets  - Stevo Novkovic                1 - 0
Kees Kuijk       - Rien van Hattum             0,5 - 0,5
Tiedo Klarenbeek - Dick de Waard                 1 - 0
Gerard Hazelaar  - René Rouwhorst                1 - 0
Ruud van Swam    - Frits Frijlink                1 - 0
Albert Jansen    - Andries Westendorp            0 - 1

Klik hier voor de actuele stand in het seizoen 2007/2008.

Kees Kuijk