TWELLO. - Ja, daarvoor zal gestreden worden op zaterdag 12 april op het Rabobank Jeugdschaaktoernooi in AOC-Oost te Twello. De TSC organiseert dit toernooi voor de 16e keer. Vorig jaar deden zo'n 80 schakers en schaaksters uit de gehele gemeente Voorst hier aan mee.

Inmiddels zijn alle scholen en alle oud-deelnemers op de hoogte en hangen overal weer posters. Behalve de ene echte kampioen (vorig jaar was dat Tije Bosse uit Voorst) komen er nog 3 topschakers tevoorschijn, want er wordt geschaakt in 4 leeftijdscategorieën van 7 t/m 15 jaar.

Per groep krijgen de nummers 1, 2 en 3 een beker en alle overige deelnemers een herinnering aan deze schaakmiddag. Het toernooi bestaat uit 7 ronden van een half uur (dat is 15 minuten per persoon op de schaakklok) en duurt die zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Per computer wordt telkens de volgende tegenstander gekozen.

Als je dit leest heb je nog 1,5 week om flink te oefenen ... en nog 1 dag om je aan te melden. Beslis nu, want de inschrijving sluit op donderdag 27 maart. Meedoen is gratis! Ook ouders, opa's en oma's zijn van harte welkom om dit spannende toernooi mee te maken. Wie zich opgeeft krijgt uitgebreide toernooi-informatie thuisgestuurd.

Zie voor meer RABO-jeugdnieuws de Jeugdpagina


Piet Rusch

stap terug
terug