TWELLO. - In de 19e ronde van de interne competitie van de Twellose Schaakclub was het Eddie Sander die de aanval op de top vijf definitief inzette. In een gecontroleerde partij gaf hij met een stikmat titelpretendent Jan de Boer geen schijn van kans. Door zijn winst krijgt Eddie uitzicht op de vijfde plaats en misschien wel meer. Alles hangt af van wat de schakers boven hem doen en dinsdag wonnen ze alle vier.

Vermeldenswaard is ook het goede spel van Andries Westendorp. Dankzij een afgemeten overwinning op Piet Rusch drong hij door tot de top tien.

Wobbe de Vries trof als tegenstander Dick Stevens. Wobbe was goed hersteld van zijn nederlaag van de vorige keer en gaf Dick geen kans: 1-0. Ook Henk Casteel kon al snel op de volle winst terugzien. Hij won van Albert Jansen in een zeer beperkt aantal zetten. Voor Gerard Hazelaar was Jos Barendregt een maatje te groot. Gerard hield het lang vol, maar ging uiteindelijk aan de druk ten onder. Joop Groenenberg en Bert Klomp streden op het scherpst van de snede. Joop kwam er al snel achter dat zijn opening te passief was. Bert pakte voordeel en wikkelde kalm af naar winst.

In de partij Eddie Sander tegen Jan de Boer ging het lang gelijk op. Tot Jan een loperoffer in zijn koningstelling over het hoofd zag. Het bleek het einde van de partij, want de volgende zet was mat.

Overige uitslagen:

Rien van Hattum  - Ruud van Swam     1 - 0
René Rouwhorst  - Kees Kuijk      1 - 0
Jan Spijkerbosch - Frits Frijlink   0,5 - 0,5

Klik hier voor de actuele stand in het seizoen 2007/2008.


Kees Kuijk

stap terug
terug