TWELLO. - In de twintigste ronde van de interne competitie van de Twellose Schaakclub morsten twee titelpretendenten punten. Bert Klomp kon het niet houden tegen clubkampioen Jos Barendregt en verspeelde een punt. Andries Westendorp hield Eddy Sander op remise, waardoor koploper Wobbe de Vries een half punt op hem uitliep. Eddy kwam door zijn remise wel uit op de vijfde plaats. Verrassend was het gelijke spel van Stevo Novkovic tegen Henk Casteel. Stevo accepteerde remise in een stand waarin de winst voor het grijpen lag en daardoor raakte Henk niet meer dan een half punt achterop.

In de top tien deden zich verder geen verrrassende ontwikkelingen voor. Opmerkelijk was wel de entree van Piet Rusch op plaats tien. Hij versloeg Gerard Hazelaar die daardoor uit de top tien duikelde. Met nog vier ronden te gaan nestelde Wobbe de Vries zich iets steviger aan kop. Hij voelt echter wel de hete adem van clubkampioen Jos Barendregt in zijn nek. Het blijft spannend gedurende de laatste vier ronden. De verschillen zijn klein.

Jos Barendregt-Bert Klomp 1-0
Berry Hoogstraten-Wobbe de Vries 0-1
Jan de Boer-Carlo Buijvoets 1-0
Andries Westendorp-Eddie Sander 0,5-0,5
Stevo Novkovic-Henk Casteel 0,5-0,5
Joop Groenenberg-Dick Stevens 0,5-0,5
Piet Rusch-Gerard Hazelaar 1-0
Rien van Hattum-Coen Hilbrink 0-1
Henk Onijs-René Rouwhorst 1-0
Kees Kuijk-Tiedo Klarenbeek 1-0
Albert Jansen-Frits Frijlink 0-1
Dick de Waard-Jan Spijkerbosch 0-1

Klik hier voor de actuele stand in het seizoen 2007/2008.

Kees Kuijk