TWELLO. - De slotronde van de schaakcompetitie is voor het eerste team van de Twellose schaakclub op een teleurstelling uitgelopen. Het team ging als koploper ongeslagen de laatste ronde in. Daar trof het nummer drie van de ranglijst Theothorn. Het werd een ongelijke strijd. Met drie invallers kregen de Twellonaren een 6-0 nederlaag voor de kiezen. Het resultaat was dat het jeugdige team van De Schaakmaat uit Apeldoorn onverwacht promoveerde en dat ook Theothorn voor promotie in aanmerking komt als beste tweede.

Team 2 en team 3
Het tweede en het derde team handhaafden zich in de derde klasse. Het tweede team eindigde op een verdienstelijke derde plaats en het derde team bleef in zijn poule hekkensluiter Ons Genoegen uit Almen nipt voor. Hierdoor degradeerden de Almenaren en kunnen de Twellonaren nog een jaartje door.

Interne competitie
De interne competitie telt met nog drie ronden te gaan twee koplopers: Jos Barendregt achterhaalde Wobbe de Vries en dat betekent dat de strijd om het kampioenschap nog volledig open ligt. De koplopers kunnen zich niet veroorloven punten te laten liggen, want dan liggen Henk Casteel en Bert Klomp op de loer. Joop Groenenberg deed goede zaken door een overwinning op Henk Onijs. Joop steeg daardoor drie plaatsen op de ranglijst en bezet nu plaats 5.

Klik hier voor de actuele stand in het seizoen 2007/2008.


Kees Kuijk

stap terug
terug