TWELLO. - In de voorlaatste ronde van de interne competitie van de Twellose Schaakclub heeft Wobbe de Vries gedaan wat van hem verwacht mag worden, namelijk winnen. Achtervolger Jos Barendregt won ook zijn partij en daardoor behoudt De Vries een halfje voorsprong. De strijd wordt over 14 dagen beslist. Bij gelijk eindigen beslist de toernooi partij rating (TPR) en dan is Barendregt de clubkampioen. Bert Klomp en Henk Casteel staan op een punt van De Vries en hebben nog een kleine kans.

Het duurde lang voordat het eerste stuk van het bord verdween in de partij Wobbe de Vries - Andries Westendorp. Het leek een gesloten stelling, maar De Vries vond toch een gaatje en Westendorp moest terug. Zijn stelling stikte uiteindelijk in zijn eigen stukken.
Jos Barendregt schoof met zwart heel degelijk en vrij snel naar winst in zijn partij tegen Frits Frijlink, die dit keer niet voor een verrassing kon zorgen.

Nog sneller was de partij beslist van Bert Klomp, die vrolijk combinerend tussen de witte stukken door van Albert Jansen hem tot overgave dwong. Jan Spijkerbosch haalde elke angel uit de aanval van Henk Casteel, die daardoor niet verder kwam dan remise.

De langste zit van de avond was de partij Henk Onijs - Stevo Novkovic. Onijs verkoos in het eindspel verdedigen boven aanval met pionwinst, waarna Novkovic zijn afgeslagen aanval weer kon inzetten. Na enkele scherpe zetten van Novkovic bood Onijs remise aan, hetgeen door een zichtbaar vermoeide Novkovic werd geaccepteerd.

De uitslagen
Gerard Hazelaar - Jan de Boer 0-1
Wobbe de Vries - Andries Westendorp 1-0
Frits Frijlink - Jos Barendregt 0-1
Albert Jansen - Bert Klomp 0-1
Henk Casteel - Jan Spijkerbosch 0,5-0,5
Henk Onijs - Stevo Novkovic 0,5-0,5
Rien van Hattum - Tiedo Klarenbeek 1-0
Piet Rusch - Dick de Waard 1-0

Klik hier voor de actuele stand in het seizoen 2007/2008.