TWELLO. - In de interne competitie van de Twellose Schaakclub is Wobbe de Vries de nieuwe kampioen. Hij lost Jos Barendregt af, de kampioen van vorig jaar. Wobbe ging de laatste ronde in met een half punt voorsprong op Jos. Het was duidelijk dat het dinsdag zou gaan om de uitslagen van deze twee matadoren. Wobbe trof op papier de sterkste tegenstander. Het was Joop Groenenberg, die dit jaar een sterk seizoen bekroond zag met een knappe zesde plaats in de eindrangschikking.

Jos en Wobbe namen de tijd om hun partijen gedegen op te bouwen. Voor Jos leidde dat het eerst tot succes. Hij slaagde erin om Andries Westendorp te verslaan. Het wachten was toen op de uitslag van de partij tussen Wobbe en Joop. Wobbe ging het eindspel in met een lichte voorsprong. Hij had een loper meer en dat was een voorsprong die hij niet meer uit handen gaf.

Met dit kampioenschap komt er een eind aan de interne competitie van dit jaar. Het was een boeiend jaar. We zagen de terugkeer van Bert Klomp en Joop Groenenberg aan de top. Ook Jaap Busch leverde een formidabele prestatie. Het was spijtig dat hij om gezondheidsredenen halverwege het seizoen moest stoppen. Anders was hij zeker in de top 5 geëindigd.

Voor de rest van het seizoen staan nog de simultaanwedstrijd tegen de clubkampioen en de jaarlijkse match tegen de Voorster Schaakclub op het programma. Daarna is er de hele zomer voor iedereen die daar zin in heeft het zomeravondschaak in Dorpszicht in Terwolde op de woensdagavond. In Twello start het nieuwe schaakseizoen dan weer op 1 september. Belangstellenden zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden of het volgen op deze site.

Uitslagen:
Wobbe de Vries - Joop Groenenberg 1 - 0
Jos Barendregt - Andries Westendorp 1 - 0
Bert Klomp - Henk Casteel 0,5 - 0,5
Jan de Boer - Piet Rusch 1 - 0
Gerard Hazelaar - Frits Frijlink 0 - 1
Kees Kuijk - Coen Hilbrink 0 - 1
Henk Onijs - Eddy Sander 0 - 1
Dick Stevens - Jan Spijkerbosch 0,5 - 0,5
Dick de Waard - Ruud van Swam 0 - 1

Klik hier voor de volledige eindstand van het seizoen 2007/2008.

Kees Kuijk