TWELLO. - De Twellose Schaakclub (TSC) laat zich op het Klompenfeest van zijn beste kant zien. In de stand van de TSC kan individueel worden geschaakt, simultaan tegen de clubkampioen en jeugdkampioen. Verder zijn er interessante schaakproblemen op papier om op te lossen: twee voor de senioren en twee voor de junioren. De prijzen variëren van een pennenset, een worst tot 3 maanden gratis lidmaatschap van de TSC.

Je kunt hier even uitblazen en je kunsten vertonen op het schaakbord. De leden van de TSC zijn altijd bereid de strijd met je aan te binden, maar je kunt natuurlijk ook een partijtje spelen tegen je metgezel.

Met z'n allen spelen tegen één tegenstander is een apart facet van het schaken. We noemen dit simultaanschaak. Speciaal voor de jeugd geeft op zondagmiddag Joris Jonker van 15.00 tot 16.00 uur een schaaksimultaan. Dus jeugdige schakers kom op: jullie mogen allemaal meedoen!

Voor alle leeftijdsgroepen zijn er de volgende simultaanwedstrijden. Iedereen is van harte welkom. Op vrijdagavond van 20.00 tot 21.00 uur geeft Bert Klomp een schaaksimultaan. Op zaterdagavond van 20.00 tot 21.00 uur is de beurt aan clubkampioen Wobbe de Vries.

De TSC telt ongeveer 30 senior-leden. Dat is niet veel voor een dorp als Twello, temeer als je weet dat ruim 50% van de leden van buiten Twello komt. Vaak wordt een soort drempelvrees om binnen te komen geconstateerd, omdat men denkt dat er alleen maar hele goede schakers bij de vereniging zitten. Nou dat valt reuze mee! De schaakclub kan vergeleken worden met een amateurvoetbalvereniging. Daar zijn ook niet alle leden goede voetballers.

De TSC is een club, waar je voor je plezier kunt schaken op de dinsdagavond (aanvang 20.00 uur) in Hotel Restaurant Taverne aan de HW Iordenweg. Kom gerust eens geheel vrijblijvend langs. We zijn blij met nieuwe leden!