TERWOLDE. - Zondag 23 november werd alweer voor de zevende keer het Peter Verburgtoernooi georganiseerd bij Dorpszicht in Terwolde. De opkomst was iets minder groot dan vorig jaar, maar de organisatie toonde zich tevreden. Er werden door 48 deelnemers 7 partijen gespeeld met een bedenktijd van 25 minuten per persoon. In de ochtend, die om tien uur begon, speelde men drie partijen en na de pauze, waarin een lunch werd geserveerd, speelde men nog vier partijen.

Er werd in drie groepen gespeeld, die naar de sterkte van de schakers werden ingedeeld. In groep 3 beginnende schakers, thuisschakers en lagere clubschakers. In groep 2 geoefende clubschakers en de hoofdgroep met sterke clubschakers.

In elke groep werd in een ontspannen en gezellige sfeer doch fanatiek om de punten gestreden. In elke groep bleef het spannend tot de laatste ronde. Slechts één deelnemer bleef ongeslagen.

Na het toernooi werden de prijzen en bloemen uitgereikt aan de winnaars door de voorzitter, Rien van Hattum, van de organiserende vereniging De Twellose Schaakclub en Annie Verburg, weduwe van Peter Verburg, die zelf de bloemen beschikbaar stelde.

De winnaars:

1. Koen Lambrechts      7,0 punten uit 7 (WP 28,5)
2. Morris Merza         6,0 punten uit 7 (WP 28,5)
3. Guido van Mierlo     4,5 punten uit 7 (WP 29,5)

1. Toin Lambrechts      6,0 punten uit 7 (WP 26,0)
2. Ben Bloemsma         5,5 punten uit 7 (WP 29,0)
3. Hans Roeloffs        4,5 punten uit 7 (WP 27,5)

1. Johnnie Paans        6,0 punten uit 7 (WP 25,5)
2. Rogier Weijn         5,0 punten uit 7 (WP 29,5)
3. Jop Rouwhorst        5,0 punten uit 7 (WP 28,0)

Voorzitter Rien van Hattum en Annie Verburg,
weduwe van Peter Verburg, deelden de prijzen
en de bloemen uit aan de winnaars van het
7e Peter Verburgtoernooi.

Winnaar Groep 3: Johnnie Paans.

Winnaar Groep 2: Toin Lambrechts.

Winnaar Groep 1: Koen Lambrechts.