Tijdens de partijen om de Tavernebeker was Bert Klomp dit keer de sterkste schaker van de Twellose Schaakclub. De Tavernebeker gaat over vier ronden. Elke ronde telt drie partijen van 25 minuten bedenktijd per speler.

Dat is beduidend minder dan de normale bedenktijd van twee uur per speler. De ronden zijn verdeeld over het hele schaakjaar en de laatste ronde is de finaleronde. Dan spelen de beste vier spelers om de hoogste eer. Dit jaar bereikten Gerard Bons, Wobbe de Vries, Bert Klomp en good old Gerard Hazelaar! de finale, die uiteindelijk door Bert Klomp winnend werd afgesloten.

Toen wij Bert vroegen naar het succes van zijn gedegen wijze van schaken, zei Bert bescheiden: "Nou, ik heb bij elke partij een manier voor ogen waarmee ik wil openen en ik neem me ook voor om op een bepaalde manier af te sluiten." Het blijkt dat als je met deze tactiek doeltreffend opereert, je kampioen kunt worden.

Voor Bert is het een mooie bekroning op een goed schaakjaar. In de reguliere schaakcompetitie eindigde hij gedegen als achtste.

Eindstand Tavernebeker


Kees Kuijk.

stap terug
terug