TWELLO. - Gerard Bons is voor de tweede keer clubkampioen van de Twellose Schaakclub geworden. Hij liet daarmee erkende kampioenen als Jos Barendregt en Wobbe de Vries die tweede en derde werden afgemeten achter zich.

Na acht jaar was het eindelijk weer zo ver. Dit keer hield Gerard tot het eind van het seizoen het hoofd koel en dat leverde hem de felbegeerde kampioenstitel op. "Dat mij dit nog mag gebeuren met zulke sterke spelers als Jos en Wobbe binnen de club" verzuchtte hij emotioneel na het behalen van het kampioenschap. Gerard ging daarmee onbewust voorbij aan de prestaties van Henk Casteel in de afgelopen jaren. Henk is altijd goed voor een plaats in de top vijf, werd in 2003 clubkampioen en eindigde vaak als tweede of derde.

Maar goed, terug naar Gerard. Liet hij acht jaar geleden nog Henk Casteel (2), Hans Knegjens(3), Piet Rusch(4) en Jos Barendregt (5) achter zich, dit keer was hij Jos Barendregt(2), Wobbe de Vries(3). Eddy Sander(4) en Henk Casteel(5) duidelijk te slim af.

Gerard speelde een sterk seizoen. Hij lag voortdurend aan kop en bouwde zijn voorsprong op achtervolger Jos Barendregt aan het eind uit tot twee punten.

Kees Kuijk