TERWOLDE. - Nimmer was het zo spannend in de A-groep van het Peter Verburgtoernooi als op zondag 22 november 2009. Het verschil tussen nummer 1 en 10 bedroeg slechts 2 punten. In de B-groep was er Twelloos succes, terwijl in de C-groep Pallas en Voorst de dienst uitmaakten.

Het toernooi werd voor de achtste keer georganiseerd bij Dorpszicht in Terwolde. Er werd door 44 deelnemers, verdeeld over drie groepen naar rating, 7 partijen gespeeld met een bedenktijd van 25 minuten per persoon. In de ochtend, die om tien uur begon, speelde men drie partijen en na de pauze, waarin een lunch werd geserveerd, speelde men nog vier partijen.

Na het toernooi werden de prijzen en bloemen uitgereikt aan de winnaars door de voorzitter, Rien van Hattum, van de organiserende vereniging De Twellose Schaakclub en Annie Verburg, weduwe van Peter Verburg, die zelf de bloemen beschikbaar stelde.

De winnaars:

Groep A 1. Arnold Frijling 5,5 punten uit 7 2. Guido van Mierlo 5,0 punten uit 7 (WP 28) 3. Rene Nijland 5,0 punten uit 7 (WP 25) Groep B 1. Bert Klomp 6,5 punten uit 7 2. Tom Molenwijk 5,5 punten uit 7 3. Stef Boog 4,5 punten uit 7 Groep C 1. Johnny Paans 6,0 punten uit 7 2. Jop Rouwhorst 5,0 punten uit 7 (WP 29,0) 3. Els Jansen 5,0 punten uit 7 (WP 25,5)

De jongste deelneemster schaakte erg goed.

Winnaar Groep C: Johnny Paans.

Verscholen achter bloemen winnaar Groep B: Bert Klomp.

Winnaar Groep A: Arnold Frijling.