TERWOLDE. - Het 9e Peter Verburgtoernooi is op zondag 28 november 2010 met overmacht gewonnen door Morris Merza. Hij behaalde de volle score uit zeven rapidpartijen. In de B-groep, dit jaar de grootste groep, bleef Ben Bloemsma Kees Kuijk een halfje voor. De C-groep was een dames-aangelegenheid. Hier eindigden Esther Konijnenberg en Willeke Knottnerus allebei op zes punten. Esther won op weerstandspunten.

Het toernooi werd zoals ieder jaar georganiseerd bij Dorpszicht in Terwolde. Het evenement was iets gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Er namen 54 schakers deel, verdeeld over drie groepen naar rating. In de ochtend, die om tien uur begon, speelde men drie partijen en na de pauze waarin een gezamenlijke lunch werd geserveerd, speelde men nog vier partijen. Om half zes waren de winnaars bekend.

De prijzen en bloemen werden uitgereikt aan de winnaars door de voorzitter, Rien van Hattum, van de organiserende vereniging De Twellose Schaakclub en door Annie van Goor, weduwe van Peter Verburg.

Annie van Goor, weduwe van Peter Verburg, en
voorzitter Rien van Hattum reikten de prijzen uit.

De winnaars:

Groep A 1. Morris Merza 7,0 punten uit 7 2. Pim Heijne 5,5 punten uit 7 3. Lûtsen Dooper 5,0 punten uit 7 Groep B 1. Ben Bloemsma 6,0 punten uit 7 2. Kees Kuijk 5,5 punten uit 7 3. Jan van Geldere 5,0 punten uit 7 Groep C 1. Esther Konijnenberg 6,0 punten uit 7 (WP 29,0) 2. Willeke Knottnerus 6,0 punten uit 7 (WP 26,5) 3. Hans Knottnerus 5,0 punten uit 7

Dick Stevens verzorgt indeling en standen.

Gerard Hazelaar verzorgt de inschrijving.

3e plaats Groep C: Hans Knottnerus.

2e plaats Groep C: Willeke Knottnerus.

Winnaar Groep C: Esther Konijnenberg.

Rien van Hattum en Annie van Goor reiken de 3e prijs in Groep B uit aan Jan van Geldere.

Tweede plaats Groep B: Kees Kuijk.

Winnaar Groep B: Ben Bloemsma.

Derde plaats Groep A: Lûtsen Dooper.

Tweede plaats Groep A: Pim Heijne.

Winnaar 9e Peter Verburgtoernooi: Morris Merza.