TWELLO. - De kop is er af van het schaakseizoen 2011 / 2012. De Twellose Schaakclub heeft inmiddels vier ronden gespeeld in de interne competitie om het clubkampioenschap en drie ronden in het rapidtoernooi om de Taverne Beker. Het eerste team speelde vorige week extern haar eerste wedstrijd tegen Zutphen en Twello II speelt donderdag in Deventer tegen de sterke jeugd van Pallas.

De thuiswedstrijden in de OSBO-competitie speelt de Twellose Schaakclub dinsdags op hun clubavond in Hotel Taverne aan de HW Iordensweg. Publiek is welkom. De wedstrijden beginnen om 20.00 uur, toegang is gratis. Er is ook gelegenheid zelf een partij te schaken. Zie de kalender op twelloseschaakclub.nl voor het programma.

Externe competitie
Twello I startte slecht in de OSBO-competitie. Een overwinning werd vooraf niet verwacht, maar een 7-1 nederlaag tegen het sterke, uit de 1e Klasse gedegradeerde Zutphen I deed toch wel erg pijn. Gerard Bons en Rien van Hattum kregen de kans hun partij te winnen, maar slaagden hierin niet. De rest werd min of meer van het bord geschoven, behalve aan bord 8 waar Bert Klomp met een valletje in de slotfase de eer wist te redden.

Interne competitie
Het clubkampioenschap ligt dit jaar meer open dan ooit. Vijfvoudig clubkampioen Jos Barendregt speelt dit jaar niet mee in de interne competitie en huidig clubkampioen Wobbe de Vries zal door werkzaamheden regelmatig verstek moeten laten gaan. Verheugend is dat vijfvoudig kampioen in de negentigerjaren Wim Stegeman dit jaar de weg naar de clubavond weer gevonden heeft na een jarenlange afwezigheid. Carlo Buijvoets voert na vier ronden de ranglijst aan, op een half punt verrassend gevolgd door René Rouwhorst.

Taverne Beker
Dit jaar geniet de Taverne Beker een grotere belangstelling dan voorgaande jaren. Het rapidschaaktoernooi wordt ervaren als een welkome onderbreking van de reguliere partijen in de interne - en externe competitie. Drie voorronden zijn inmiddels gespeeld. Ook hier wordt de ranglijst aangevoerd door Buijvoets, die hij dit maal moet delen met Eddie Sander.