TWELLO. - Op zondag 27 november a.s. organiseert de Twellose Schaakclub voor de tiende maal het Peter Verburg Rapidtoernooi. Evenals in voorgaande jaren vindt dit succesvolle toernooi plaats in Café Restaurant Dorpszicht in Terwolde. De aanvang is 10.00 uur. De deelnemers worden ingedeeld naar sterkte in verschillende groepen. Op elk niveau zijn aantrekkelijke prijzen te winnen.

Het Peter Verburg Rapidtoernooi staat open voor iedereen die de schaaksport een warm hart toedraagt. Natuurlijk wordt met name in de hogere groepen serieus om de prijzen gestreden, in de laagste groep staat vooral gezellig schaken voorop en is het eventueel winnen van een prijs leuk meegenomen. De sterkste schakers worden in de A-groep geplaatst, de middenmoters in de B-groep en de huisschaker zonder rating, waaronder ook de beginnende jeugd wordt verstaan, in de C-groep en is dus niet kansloos in deze groep. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via twelloseschaakclub.nl.

Aantrekkelijke prijzen
Er wordt door de deelnemers 7 partijen gespeeld met een bedenktijd van 25 minuten per persoon per partij. De eerste partij start om 10.00 uur en de laatste zal rond 17.00 uur ten einde zijn. Hierna volgt de prijsuitreiking. Tussentijds kan men gebruikmaken van de lunch, welke bij het inschrijfgeld is inbegrepen. Het prijzenpakket bedraagt in totaal bijna € 500,-. Variërend van € 15,- (3e prijs groep C) tot € 100,- (1e prijs Groep A). Het inschrijfgeld bedraagt € 12,- per persoon, jeugd tot 18 jaar betaalt € 10,-. Meer informatie vind je op de site www.twelloseschaakclub.nl.

Interne competitie
Er komt enige tekening aan de kop van de ranglijst van de interne competitie. Na zes ronden staat Carlo Buijvoets 1½ punt los doordat René Rouwhorst opnieuw verloor en Wobbe de Vries niet speelde. Gerard Bons meldt zich nu op de tweede plaats. De middenmoot is ongekend groot. Er is slechts één punt verschil tussen nummer 4 en nummer 16 op de ranglijst. Hekkensluiter is Henk Onijs met 1 punt behaald door twee remises. In de gevaren zone staan ook Coen Hilbrink en Tiedo Klarenbeek met een halfje meer dan Onijs. Alle drie wachten nog op hun eerste overwinning, die er, gezien de capaciteiten van de heren, zeker gaat komen.

De uitslagen van afgelopen dinsdag zijn: Carlo Buijvoets – Rien van Hattum 1-0, Gerard Bons – René Rouwhorst 1-0, Eddie Sander – Kees Kuijk 0-1, Andries Westendorp – Henk Casteel 0-1, Ruud van Swam – Jan de Boer 0-1, Berry Hoogstraten – Wim Stegeman 1-0, Gerard Hazelaar – Dick Stevens 0-1, Piet Rusch – Coen Hilbrink 1-0, Frits Frijlink – Tiedo Klarenbeek 1-0, Joop Groenenberg – Henk Onijs 1-0.

In de OSBO-competitie speelt Twello I op 17 november in Arnhem tegen ASV en Twello II ontvangt op dinsdag 8 november SV Doesborgh uit Doesburg. Verder staan er deze maand vier ronden interne competitie op het programma en natuurlijk het 10e Peter Verburgtoernooi op zondag 27 november.