TWELLO. – De herfstkampioen lijkt nu al bekend in de interne competitie van de Twellose Schaakclub. De voorsprong van Carlo Buijvoets bedraagt 2½ punt. In de externe competitie was Twello II dinsdagavond weinig succesvol en ging thuis met 1½-4½ onderuit. Het 10e Peter Verburgtoernooi staat voor de deur, u kunt zich hiervoor nog steeds opgeven. Wacht niet te lang, want (cliché) vol is vol.

Deze week werd op dinsdagavond voor de OSBO-competitie gespeeld, de interne competitie ligt dan stil. De interne resultaten van vorige week gaven geen aanleiding tot enige opwinding. Henk Casteel kon in zijn partij tegen Carlo Buijvoets de spanning op de ranglijst niet terugbrengen. Casteel zag in zijn schijnoffercombinatie een tussenzet van Buijvoets over het hoofd en kon de opgelopen schade later niet meer herstellen. De overige uitslagen luidden: Kees Kuijk – Gerard Bons 1-0, Rien van Hattum – René Rouwhorst 0-1, Andries Westendorp – Piet Rusch 1-0, Dick Stevens – Ruud van Swam 0-1, Wim Stegeman – Gerard Hazelaar 1-0, Tiedo Klarenbeek – Joop Groenenberg 0-1, Henk Onijs – Coen Hilbrink 0-1.

OSBO-competitie
Twello II moest het dinsdag in Hotel Taverne opnemen tegen het sterke Doesborgh I. Gemiddeld ligt de KNSB-rating bij de Doesburgers 150 punten hoger dan bij de Twellonaren. Een hele klus dus om hier ook maar één enkele bordpunt te halen. Toch waren er kansjes. Aan bord 6 won Tiedo Klarenbeek een pion, maar even later stond hij, onverklaarbaar, twee pionnen achter. René Rouwhorst, Kees Kuijk en Frits Frijlink resp. bord 1, 2 en 3 stonden de hele partij onder druk. Rouwhorst had de verkeerde loper, Kuijk deed een zwakke pionzet en Frijlink mocht pionverlies kiezen op b7 of f7. Aan bord 5 schoof Coen Hilbrink gedecideerd naar remise. De enige winst behaalde Gerard Hazelaar aan bord 4. Hij maakte het zichzelf nog lastig doordat hij zijn tegenstander onnodig de kans gaf een pion te laten promoveren. De persoonlijke uitslagen luidden: Rouwhorst – Waardenburg 0-1, Kuijk – Gerardus 0-1, Frijlink – Dellema 0-1, Hazelaar – Verhagen 1-0, Hilbrink – Ravenstein ½-½, Klarenbeek – Crooy 0-1. Derhalve Twello II – Doesborgh 1½-4½. Morgen speelt Twello I in Arnhem tegen ASV VII.

Verburgtoernooi
Deelnemen aan het 10e Peter Verburgtoernooi op zondag 27 november in Dorpszicht in Terwolde kan nog steeds. U hoeft geen clubschaker te zijn om deel te nemen. Deelnemen kost u € 12,- (jeugd € 10,-), u bent de hele zondag onder de pannen en u krijgt hiervoor ook nog een heerlijke lunch. Ga voor meer informatie en opgave voor deelname naar twelloseschaakclub.nl.