TWELLO. – Enige jaren geleden speelde Twello I om het kampioenschap en verloor toen desastreus met 6-0 van Theothorne uit Dieren. Sindsdien werd altijd, zij het met kleinere cijfers van deze Angstgegner verloren. Dinsdagavond gooide in Dieren het Twellose achttal alle schroom van zich af en speelde 4-4 gelijk.

Gelijkopgaand
Het eerste bordpunt scoorde Henk Casteel voor Twello I. Casteel kwam onder de druk uit van zijn tegenstander en won een stuk met een dubbele aanval. Niet veel later was de stand alweer gelijk. Bert Klomp verprutste een gewonnen stelling in twee zetten. Het bleef gelijk (2-2) nadat Jan de Boer en Eddie Sander hun stellingvoordeel niet in winst konden omzetten en met remise genoegen moesten nemen.

Voorsprong
Het werd 3-2 en 4-3. Eerst pakte Rien van Hattum het volle punt door in het eindspel in een snelschaaktempo zijn tegenstander van het bord te vegen. Jos Barendregt, die een kwaliteit achter kwam, zorgde voor grote complicaties op het bord. Zijn geslepen tegenstander maakte echter geen fout en dwong Barendregt tot overgave. Opnieuw kwam Twello op voorsprong toen Gerard Bons de offercombinatie van zijn tegenstander goed weerlegde en zijn opponent mat zette. Een gelijkspel was binnen. Een half punt was nog nodig voor de overwinning. In de laatste partij van de avond kwam Wobbe de Vries in tijdnood. Er stond misschien wel remise op het bord, maar in de haast vergreep De Vries zich waarna hij meteen opgaf (4-4).

Twello II
Het eerste team was lang en breed terug uit Dieren, toen in thuishaven Hotel Restaurant Taverne Twello II in de persoon van Frits Frijlink de nederlaag tegen Lochem I nog enigszins dragelijk probeerde te maken. Kees Kuijk, Coen Hilbrink, René Rouwhorst en Tiedo Klarenbeek hadden een nederlaag aan de broek gekregen. Good Old Gerard Hazelaar was dusverre de enige die een halfje gepakt had. Frijlink, in tijdnood, kwam een paard voor, maar verspeelde deze ook weer waarna de heren tot remise besloten. Twello II – Lochem I 1-5.


Henk Casteel

stap terug
terug