TWELLO. – Na de traditionele Jan Dijkhuisbokaal en de vierde ronde van de OSBO-competitie is nu ook de eerste ronde van de tweede cyclus van de interne competitie gespeeld door de leden van de Twellose Schaakclub. De punten staan weer op nul en men kan ook weer een tegenstander uit de eerste cyclus treffen. Aan het eind worden beide cycli bij elkaar opgeteld én de kampioen van Twello is bekend.

Favoriet afwezig
Grote afwezige in Hotel Restaurant Taverne was dinsdagavond winnaar van de eerste cyclus Carlo Buijvoets. De kans dus voor iedereen om meteen al uit te lopen op deze gedoodverfde favoriet. In alle partijen viel een beslissing en na één ronde mag Andries Westendorp zich koploper noemen op basis van de hoogste toernooipartijrating (TPR).

Barcelona
Zo vaak als bij het voetballen de term schaakvoetbal valt als er voorzichtig schuivend naar een opening wordt gezocht, zoveel sprankelend voetbalschaak à la Barcelona was afgelopen dinsdag op de velden van de schakers te zien. Een sluw pionnenzetje die de vijandige loper buitenspel zet, dominant torenspel op de vleugels en een “Messi-scherpe” combinatie door het centrum besliste menig partij. Heeft u er beeld bij? Zo niet, kom gerust eens langs op de clubavond. Het wordt u met plezier gedemonstreerd.