TWELLO. – De kop is er weer af. Na het open Zomeravondtoernooi dat jaarlijks in de maanden juni, juli en augustus in Brasserie kriebelZ (voorheen Dorpszicht) in Terwolde wordt gespeeld, zijn in de interne competitie van de Twellose Schaakclub inmiddels alweer drie ronden gespeeld in thuishaven Hotel Restaurant Taverne aan de Iordensweg.

Programma
Begin oktober worden de eerste drie ronden van het Taverne Beker Rapidtoernooi gespeeld en half oktober de eerste wedstrijden in de OSBO-competitie waaraan de T.S.C. met twee teams deelneemt. Deze week staat de vierde ronde van de interne competitie op het programma.

Interne competitie
In de derde ronde deelden in de top Eddie Sander en René Rouwhorst het punt waardoor Henk Casteel na zijn overwinning op Coen Hilbrink alleen op kop kwam met 3 uit 3. Een goede prestatie leverden Albert Jansen die Ruud van Swam na een foutje mat zette en de jeugdige Jorik Jonker die nestor Henk Onijs verraste. De overige uitslagen luidden: Rien van Hattum-Kees Kuijk 0-1, Frits Frijlink-Nico van Schooten 1-0 en Tiedo Klarenbeek-Piet Rusch 1-0. De stand kunt u vinden op de site twelloseschaakclub.nl.

OSBO-competitie
Het eerste team heeft zich afgelopen seizoen gehandhaafd in de tweede klasse van de OSBO, het tweede team degradeerde en speelt nu vierde klas. In het verleden bracht de Twellose Schaakclub ook een derde team op de been, maar door teruglopend ledental en doordat een aantal leden geen OSBO meer speelt of kan spelen, lukt dat helaas niet meer. Eigenlijk mag je van een dorp als Twello verwachten dat het een grotere schaakclub voortbrengt. Onder de 14.000 inwoners die Twello kent, zijn toch wel meer schakers dan een paar handen vol die de club nu kent! Dus, schaakt u (een beetje), kom dan gerust eens geheel vrijblijvend langs op dinsdagavond. Speel een potje en proef de gezellige sfeer die de club uitstraalt. Meer informatie vindt u op de Info-pagina van twelloseschaakclub.nl.