TWELLO. – Tegen Schaakvereniging Theothorne kan het eerste team van de Twellose Schaakclub nooit haar niveau onderschrijven. Dat geldt ook dit seizoen weer voor de Twellonaren in de eerste ronde van de OSBO-competitie in de uitwedstrijd in Dieren. Het werd een smadelijke 6½-1½ nederlaag. Het tweede team startte een stuk beter.

‘Theothorne uit: altijd lastig’, om maar eens een cliché te gebruiken. En als dan een aantal spelers ook nog ver onder hun kunnen speelt, is een goed resultaat ver weg. Eddie Sander aan bord vijf was het eerste slachtoffer van het geschutter. In het middenspel gaf hij zonder compensatie een stuk weg en gaf op. Laatste bordspeler Coen Hilbrink blunderde in de opening al een stuk en verloor er daarna nog een. (2-0)

Vluggertje
Het ging snel. Het was nog vroeg op de avond toen Rien van Hattum, in betere stelling, zich pardoes mat liet zetten. Bij Gerard Bons lag de hele koningsvleugel open, terwijl de damevleugel nog niet ontwikkeld was. De koning van de Twellose eerste bordspeler werd naar het midden van het bord gezogen. Verlies was onvermijdelijk. (4-0)

Remiseaanbod