TWELLO. – De ranglijst is in de zesde ronde van de interne competitie van de Twellose Schaakclub flink door elkaar gehusseld. Er kwam een nieuwe koploper en door verrassende uitslagen kenden sommigen een vrije val. Anderen klommen met stip.

De strijd om de eerste plek ging tussen Henk Casteel en Eddie Sander. Casteel zag in een gecompliceerde stelling een simpel vorkje over het hoofd en leverde een kwaliteit in. Voor Sander was dit voldoende om de partij te winnen en gaat nu aan de leiding met een half punt voor op Casteel. De verrassing van de avond was de winst van René Rouwhorst op tweevoudig clubkampioen Gerard Bons. Rouwhorst vond een prachtige combinatie die damewinst opleverde. Hij klom daarmee naar de derde plaats, terwijl Bons van plek drie naar plek zeven duikelde. De partij is na te spelen op de partijenpagina van twelloseschaakclub.nl.

Verrassing
Voor nog een verrassing zorgde Nico van Schooten tegen Kees Kuijk. In het toreneindspel waren de twee geďsoleerde vrijpionnen van nieuweling Van Schooten oppermachtig, nadat hij routinier Kuijk dwong zijn toren af te ruilen. Van Schooten staat nu vierde, Kuijk zonk naar twaalf. Piet Rusch zet een goeie reeks neer. Rien van Hattum was ditmaal het slachtoffer. Rusch klampt, met drie overwinningen op rij, aan bij de kopgroep. Frits Frijlink kwam een toren voor tegen Tiedo Klarenbeek, maar had nog wel enige tijd nodig om Klarenbeek op de knieën te krijgen.

Mijlpaal :)
Onderin boekten Jan de Boer en Ruud van Swam hun eerste overwinning van het seizoen tegen respectievelijk Albert Jansen en nieuwkomer Bram Rook. Twee nestors van de club, Henk Onijs en Gerard Hazelaar, speelden in hun onderlinge partij remise. Voor Hazelaar betekende dit zijn eerste wedstrijdhalfje van dit seizoen. Voor remisekoning Onijs was het een mijlpaal. Hij speelde zijn 750ste remise in bijna 40 jaar lidmaatschap.

Programma
De komende twee weken speelt de club interne competitie daarna extern in de OSBO. Twello I ontvangt dan Lochem I en Twello II gaat voor een streekderby op bezoek bij Voorst III. Meer informatie vindt u op de website twelloseschaakclub.nl.