TWELLO.- De ranglijst van de interne competitie van de Twellose Schaakclub blijft in beweging. Voor het eerste team van de club is te hopen dat er deze maand ook beweging komt in de ranglijst van de externe competitie. Na een grote nederlaag in de eerste ronde kan het wel een overwinning gebruiken. Het jaarlijkse Peter Verburg Rapidtoernooi staat zondag 25 november op het programma. Opgave voor deelname is nu al mogelijk via de website.

Eddie Sander heeft de eerste plaats op de ranglijst van de interne competitie alweer af moeten staan. Sander kwam niet verder dan remise tegen Piet Rusch en mocht daar blij mee zijn. Henk Casteel en René Rouwhorst wonnen hun partij wel, respectievelijk tegen Jorik Jonker en Nico van Schooten. Sander, Casteel en Rouwhorst staan gelijk in punten (5˝ uit 7). Op basis van een beter TPR gaat Casteel (1782) aan de leiding voor Sander (1760) en Rouwhorst (1717).

Goed herstel
Gerard Bons heeft zich goed hersteld van de nederlaag van vorige week. Bons overrompelde Bert Klomp, die met een score van 50% iets onder zijn kunnen (57%) presteert. Coen Hilbrink drong de stelling van Kees Kuijk binnen en daarmee ook de kopgroep op een vierde plek. Kuijk zakte weer een paar plaatsen verder weg. Jan de Boer speelde zich in het “linker rijtje” door winst op Frits Frijlink.

Achtervolging
Na een nederlaag en een aantal weken niet te hebben gespeeld, pakte huidig clubkampioen Carlo Buijvoets de draad weer op met een overwinning op Henk Onijs en heeft daarmee de achtervolging ingezet. Gerard Hazelaar pakte tegen Tiedo Klarenbeek zijn eerste volle winst van het seizoen. Klarenbeek verloor, na een goede seizoenstart, voor de vierde keer op rij. Ook Bram Rook won voor het eerst, maar het was voor de nieuweling pas zijn tweede partij. Tegenstander Albert Jansen blijft hekkensluiter Rook op de ranglijst nog net een half punt voor.

Laatste zondag
Jaarlijks wordt op de laatste zondag van november het Peter Verburg Rapidtoernooi georganiseerd, zondag 25 november voor de elfde keer. Er zijn aantrekkelijke geldprijzen te winnen en voor het inschrijfgeld krijgt men ook nog een smakelijke lunch in Brasserie kriebelZ (voorheen Dorpszicht) in Terwolde waar het toernooi gespeeld wordt. U hoeft geen goede schaker te zijn om toch in de prijzen te vallen. Deelnemers worden in drie groepen ingedeeld naar rating. Meer informatie en het inschrijfformulier vindt u op twelloseschaakclub.nl.