TWELLO.- Je hoeft niet altijd aanwezig te zijn om toch bovenaan te staan. De stand van de ranglijst wordt bij het rapidschaak om de Taverne Beker bepaald door het scoringspercentage. Dinsdag werd de 4e t/m 6e ronde gespeeld om dit kleinood. Donderdag speelde het tweede team de vierde ronde van de OSBO competitie. Het won ruim en ligt nog steeds op titelkoers.

De strijd om de Taverne Beker bestaat uit negen voorrondes en een finaleavond. Om mee te dingen naar de titel dient men minimaal zes van de negen rondes mee te spelen. Het scoringspercentage bepaalt wie de finale speelt. Rien van Hattum en Wobbe de Vries speelden de eerste drie ronden niet, maar scoorden afgelopen dinsdag 3 uit 3 en staan daarmee op 100%. Gerard Bons staat ook met 3 uit 3 op 100%, hij speelde alleen de eerste drie ronden.

Kanshebbers finale
De drie koplopers zullen dus nog drie rondes moeten spelen en een goed resultaat moeten boeken om een finaleplaats te bemachtigen. Carlo Buijvoets met 5 uit 6 (83%), Henk Casteel 4˝ uit 6 (75%) en Eddie Sander 3˝ uit 5 (70%) liggen op de loer. Er is slechts plaats voor vier in de finalepoule. De laatste voorrondes worden gespeeld op 16 april, de finale op 28 mei.

Titelkoers
Het werd donderdagavond een walk-over in Arnhem tegen ASV X voor Twello II. Andries Westendorp had slechts een half uur nodig en Jorik Jonker een uur om de tegenstander op de knieën te krijgen. Ook Rien van Hattum, Frits Frijlink en René Rouwhorst wonnen hun partij. Alleen Coen Hilbrink moest aan bord 1 remise toestaan. Door deze 5˝-˝ overwinning staan de Twellonaren fier aan kop en is het kampioenschap binnen handbereik .


Henk Casteel

stap terug
terug