TWELLO.- “Heb je vorige week niet geschaakt?” werd gevraagd aan de schrijver van deze rubriek van de Twellose Schaakclub, omdat het artikel werd gemist. Vorige week werd de jaarlijkse financiële ledenvergadering gehouden en hoewel het een kleine club is, en zij best wel nieuwe leden kan gebruiken, is zij financieel gezond, kern gezond. “Kon je ook niet verliezen,” werd uw scribent toegefluisterd.

Een week later werd er weer fanatiek geschaakt om het clubkampioenschap. Jan de Boer kan nog niet echt aanhaken bij de kopgroep, maar won wel van Coen Hilbrink in een partij die dan weer naar De Boer, dan weer naar Hilbrink en uiteindelijk naar De Boer kantelde. René Rouwhorst sloeg de aanval van Gerard Hazelaar af en voegde een punt toe aan zijn totaal dat nu op twaalf staat na zestien ronden waarmee Rouwhorst aan de leiding gaat.

Bigamie
Eddie Sander had twee dames nodig om Albert Jansen van zich af te schudden. Ondanks deze nederlaag doet Jansen het dit jaar erg goed en maakt het meeste progressie (125 Elo-punten). Sander kwam met deze overwinning ook op twaalf punten, maar heeft een iets mindere TPR dan Rouwhorst. De topper, of wat ervoor doorgaat, Gerard Bons – Henk Casteel werd een zege voor Bons. Bons blijft met een half punt achter in het spoor van de koplopers, Casteel haakt voorlopig af.

Dameverlies
In de middenmoot wonnen Rien van Hattum en Wobbe de Vries hun partij. Van Hattum was te sterk voor Kees Kuijk en De Vries ving Ruud van Swam al vroeg in een matnet. Vijfvoudig clubkampioen Jos Barendregt speelde pas zijn eerste partij van het seizoen en versloeg Nico van Schooten. Van Schooten werd ver teruggedrongen, raakte verstikt en verloor zijn dame. Aan de staart van het peloton deelden Stevo Novkovic en Bram Rook het punt. Ondanks een pion meer in het eindspel kon Novkovic dit niet omzetten in winst.

Programma
Deze week staat de voorlaatste ronde van de OSBO competitie op het programma: twee derby’s thuis. Het eerste team vecht voor tweede klassebehoud tegen Pallas III uit Deventer en het tweede team kan al kampioen worden op bordpunten van de 4e Klasse bij een grote overwinning op Voorst III. Lees meer op twelloseschaakclub.nl.