TWELLO.- Er was een matige opkomst voor de 21e ronde van de interne competitie van de Twellose Schaakclub. Het was vakantie en dat was dus te merken. Koploper Eddie Sander deed goede zaken. Sander zelf won, terwijl naaste belager Henk Casteel een halfje morste. Met nog drie ronden te gaan heeft Sander anderhalve punt voorsprong.

Eddie Sander zat al vroeg op de avond in een zetel. Tegenstander Jan de Boer gaf onnodig een volle toren weg. De Boer rommelde nog wel even door en hoopte op een blunder van Sander. De lijstaanvoerder speelde echter geconcentreerd door en verslapte geen moment. Henk Casteel offerde twee stukken tegen Jorik Jonker om een mataanval op te zetten, maar verwisselde op het beslissende moment twee zetten waarna niets anders overbleef dan eeuwig schaak te schuiven.

Liever remise
Gerard Bons, helemaal in de ban van randomschaak, had met de klassieke opstelling geen problemen tegen Coen Hilbrink, die een van zijn mindere partijen speelde. De druk die Piet Rusch op de stelling van Dick Stevens uitoefende, bracht Stevens dermate in de problemen dat hij geen uitweg meer zag en opgaf. Remisekoning Henk Onijs wil niet winnen. Met een pion meer en een gezonde stelling bood hij Frits Frijlink remise aan, die dit gretig accepteerde. Albert Jansen sprokkelt dit seizoen aardig wat punten bij elkaar. Tegen Andries Westendorp, die de hele partij domineerde, wist hij remise te houden.


Henk Casteel

stap terug
terug