TWELLO.- Hoe spannend kon het worden? In de laatste ronde van de interne competitie van de Twellose Schaakclub had Eddie Sander aan remise voldoende om zich clubkampioen 2013 te mogen noemen. Alleen bij verlies kon Henk Casteel in puntenaantal gelijk komen en hem mogelijk op ratingpunten passeren. Hoe spannend werd het?

De computer koppelde Eddie Sander aan Jorik Jonker en Henk Casteel aan Albert Jansen. Casteel won vrij snel van Jansen, maar nog vroeger op de avond was de partij Sander – Jonker al in remise geëindigd waarmee de spanning weg was en Sander voor het eerst clubkampioen werd. Casteel eindigde op een half punt als tweede. René Rouwhorst werd derde ondanks een nederlaag.

Weer record Onijs
Rouwhorst bouwde zijn partij goed op tegen Jan de Boer. Won een pion, maar De Boer veroverde de achterste rij en dat brak Rouwhorst op. Tegen Dick Stevens speelde Henk Onijs zijn snelste remise ooit. Beiden waren tevreden met dit resultaat. Coen Hilbrink liet zijn dame dekken door een gepende pion tegen Rien van Hattum. Weg dame, weg partij. Kees Kuijk zag erg veel materiaal op zich afkomen en werd mat gezet door Gerard Bons.

Massakamp
De laatste ronde van de interne competitie mag dan gespeeld zijn, dat betekent niet dat er niet meer geschaakt kan worden. Op het programma staat deze week de jaarlijkse massakamp tegen de Voorster Schaakclub en volgende week een randomschaaktoernooi. Op woensdagavond 19 juni start het zomeravondschaken.

Gratis zomeravondschaken
Dit zomeravondtoernooi wordt elke woensdagavond gehouden en gaat door tot en met 21 augustus. Iedereen is welkom. U hoeft geen lid van een club te zijn. Deelname is gratis. U hoeft u niet aan te melden, u komt gewoon als u zin heeft in een potje schaken. Dit jaarlijks terugkerend, hoofdzakelijk gezellig, toernooi wordt gehouden bij Brasserie KriebelZ (voorheen Dorpszicht) aan de Dorpsstraat in Terwolde. Voor meer info zie twelloseschaakclub.nl