TWELLO.- Een van de vele charmes van schaken is de mogelijkheid met verschillende bedenktijden te spelen. Daardoor kon de Twellose Schaakclub vorige week in haar ledenvergadering drie kampioenen huldigen.

De beker voor de algemeen clubkampioen was een prooi voor Eddy Sander. Deze titel heeft het meeste aanzien omdat daarvoor 24 avonden wordt gestreden. Met elke avond een enkele partij die veel vergt, soms tot middernacht kan duren.

Henk Casteel ontving de Tavernebokaal, als beste in middellange partijen. Deze trofee is de inzet in vier avonden met drie potten van vijftig minuten op een avond. Carlo Buijvoets was de scherpste tijdens het snelschaaktoernooi, waarbij de deelnemers op één avond een dozijn partijen spelen. Om niet de hele nacht te spelen is er een limiet van vijf minuten bedenktijd per persoon. Zijn snelle combinaties leverden Carlo de Dijkhuisbokaal op, genoemd naar een inmiddels overleden erelid.

De prijzen werden uitgereikt in het speellokaal van de TSC, ofwel de zaal van hotel Taverne. Met elke week het koninklijk huis uit heden en verleden als publiek aan de wanden. Carlo (rechts) en Henk (links) genieten nog, Eddy lijkt al met zijn gedachten bij de verdediging van zijn titel.

Gerard Bons