TWELLO.- De eerste ronde van de interne competitie van de Twellose Schaakclub is gestart met een grote verrassing. Na twee jaar afwezigheid in de interne competitie startte vijfvoudig clubkampioen Jos Barendregt met een nederlaag.

Het lukte Barendregt niet een overwicht op te bouwen in zijn partij tegen Jan de Boer. De Boer hield prima stand en wist zelfs diep in het eindspel de vrijpion van Barendregt te veroveren. Daarna kon hij juist op tijd zijn eigen vrijpion verdedigen waarna Barendregt hem de hand reikte.

Nummer twee van afgelopen seizoen, Henk Casteel, beleefde ook een valse start. Bert Klomp kwam in het middenspel iets beter uit een gecompliceerde stelling. Dit was voor Klomp voldoende om Casteel later op de avond tot overgave te dwingen. Huidig clubkampioen Eddie Sander startte het seizoen iets beter. Hij en Berry Hoogstraten deelden het punt. Na een lange zit met nog vele stukken op het bord kwamen de heren remise overeen.

Het eerste remiseaanbod van het seizoen kwam uiteraard van remisekoning Henk Onijs. Jorik Jonker sloeg dit aanbod terecht af en won. Van de benjamin van de club wordt een sterk seizoen verwacht. De overige uitslagen luidden: Albert Jansen - Rien van Hattum 0-1, Nico van Schooten Carlo Buijvoets 0-1, Kees Kuijk Gerard Hazelaar 1-0 en Frits Frijlink Wobbe de Vries 0-1.