TWELLO.- Hij is net zestien en de verwachtingen bij de Twellose Schaakclub zijn nu al hoog. Jorik Jonker, een talent in de dop, won ook zijn tweede partij in de interne competitie en versloeg niemand minder dan de clubkampioen van 2012, Carlo Buijvoets.

Buijvoets, met wit, speelde een gambiet welke door Jonker werd aangenomen. Jonker had zich hierop schijnbaar goed voorbereid want Buijvoets kreeg er weinig spel voor terug. Om initiatief te krijgen offerde Buijvoets een kwaliteit, maar de jongeling verdedigde bekwaam en zodoende kwam Buijvoets het geofferde materiaal duur te staan (0-1).

Jorik Jonker zit klaar voor een sterk seizoen!

Koplopers
Jonker nestelde zich hiermee in de kopgroep tussen Jan de Boer, Bert Klomp en Wobbe de Vries, die allen ook de eerste twee ronden wonnen. De Boer won enkele pionnen tegen Henk Onijs en had daarna geen moeite om het af te maken. Klomp kreeg de nodige tegenstand van Ruud van Swam, maar trok de partij na een foutje van Van Swam naar zich toe.

Tijdnood
Spectaculair was de partij tussen Wobbe de Vries en René Rouwhorst. De Vries zette Rouwhorst mat met nog slechts vijf seconden op de klok!! De overige uitslagen luidden: Rien van Hattum – Gerard Bons 0-1, Henk Casteel – Kees Kuijk 1-0 en Gerard Hazelaar – Piet Rusch 0-1. Zie voor de volledige stand twelloseschaakclub.nl.