TWELLO.- In vervlogen jaren schoof hij tegen mindere, gelijkwaardige, maar ook tegen betere tegenstanders regelmatig vastberaden naar remise. Hij was altijd tevreden met een halfje en gniffelde dan van onder zijn snorretje als het weer gelukt was. Henk Onijs werd daarmee de ongekroonde koning van de remises bij de Twellose Schaakclub.

De teller staat dit seizoen nog op nul. Toch doet Onijs elke ronde zijn titel eer aan. Zij het niet in het spelen van remise, maar in het aanbieden hiervan. Helaas, voor hem, wordt het vriendelijke aanbod wekelijks afgeslagen. Afgelopen dinsdagavond werd hij het slachtoffer van de dadendrang van Gerard Hazelaar.

Henk Onijs stelt remise voor!

Geluk en fraai
Jorik Jonker heeft alleen de leiding genomen in de interne competitie van de Twellose SC. Jonker versloeg, volgens eigen zeggen, medekoploper Jan de Boer met een gelukje. Geluk had ook Carlo Buijvoets. René Rouwhorst blunderde in een betere stelling een toren tegen Buijvoets. Kees Kuijk herstelde zich goed na de nederlaag van vorige week. Kuijk kreeg clubkampioen Eddie Sander op fraaie wijze op de knieën.

Overige uitslagen
De overige uitslagen zijn: Gerard Bons – Piet Rusch 1-0, Dick Stevens – Henk Casteel 0-1, Coen Hilbrink – Rien van Hattum ˝-˝, Ruud van Swam – Nico van Schooten 0-1 en Frits Frijlink – Albert Jansen 1-0. De stand kunt u vinden op twelloseschaakclub.nl.