TWELLO.- Met alle respect voor de topper Jorik Jonker – Bert Klomp, de onbetwiste kraker in de interne competitie van de Twellose Schaakclub was afgelopen dinsdag Carlo Buijvoets – Gerard Bons die pas na middernacht werd beslist.

Buijvoets morste vroeg in het middenspel een stuk, maar wist desondanks Bons hevig onder druk te zetten. Bons stelde zijn stukken goed op maar leek toch onder de druk, die Buijvoets verder opvoerde, te moeten bezwijken. Echter op het moment dat Buijvoets moest toeslaan, verwisselde hij in een combinatie twee zetten waardoor Bons het heft in handen kreeg en de thriller in zijn voordeel kon beslechten.

Tijdens een analyse wordt vaak een verrassende wending gevonden!

Vier uit vier
Bons rukt hiermee op naar tweede plaats achter Jorik Jonker, die Bert Klomp van de koppositie afhield. Een aaneenschakeling van kleine foutjes van Klomp werd door Jonker afgestraft, die daarmee als enige vier uit vier scoort en fier aan kop gaat. Jan de Boer had het initiatief tegen Henk Casteel, maar De Boer ging iets te enthousiast met een pion naar voren en dit opportunisme werd door Casteel vakkundig weerlegd.

Zwaar programma
Renι Rouwhorst kent een slechte seizoensstart. De nummer drie van vorig jaar heeft veruit het zwaarste programma gehad. Hij trof in elke ronde een oud clubkampioen als tegenstander. In de vierde ronde kreeg hij geen kans tegen Jos Barendregt. De overige uitslagen waren: Rien van Hattum – Kees Kuijk 0-1, Piet Rusch – Frits Frijlink 0-1, Eddie Sander – Coen Hilbrink 1-0, Albert Jansen – Gerard Hazelaar ½-½ en Henk Onijs – Ruud van Swam 0-1.