TWELLO.- Vier keer in het jaar wordt de interne competitie van de Twellose Schaakclub onderbroken door de strijd om de Taverne Beker. Drie keer voor de voorronden en een keer voor de finaleavond. Op één avond worden drie ronden gespeeld met een bedenktijd van 25 minuten per persoon. Rapidschaak wordt dat genoemd.

De verrassing in de eerste ronde was de nederlaag van Rien van Hattum, altijd goed voor een hoge eindklassering, tegen Albert Jansen, terwijl titelverdediger Henk Casteel moeizaam won van Coen Hilbrink. In de tweede ronde deden zich geen verrassingen voor, zij het dat Kees Kuijk z’n tweede nul van de avond scoorde tegen Jan de Boer.

Niemand 100%
In de derde ronde scoorde René Rouwhorst, nadat hij in de eerste twee ronden geblunderd had, zijn eerste punt. Opmerkelijk is dat niemand na drie ronden een 100%-score heeft. De stand aan de kop luidt: gedeeld eerste Gerard Bons, Carlo Buijvoets, Henk Casteel en Wobbe de Vries allen 2½ uit 3. Gevolgd door Jan de Boer en Jorik Jonker met respectievelijk 2 uit 3 en 1½ uit 2.

Programma
De volgende bekeravond is 18 februari. Deze maand wordt de eerste ronde van de OSBO-competitie gespeeld, Twello I ontvangt Schaakstad uit Apeldoorn en Twello II gaat op bezoek bij Ons Genoegen in Almen. Maar eerst worden nog twee ronden interne competitie gespeeld.


Henk Casteel

stap terug
terug