TWELLO.- Het geldt voor elke sport. Als je er niet in gelooft, win je niet. Maar ook als je de overtuiging wel hebt, lukt het niet altijd. In de zesde ronde van de interne competitie van de Twellose Schaakclub gold het eerste voor Henk Casteel en het tweede voor Gerard Bons.

Bijna traditiegetrouw kwam Casteel weer eens slecht uit de zwarte startblokken. Een passieve opening tegen Carlo Buijvoets en het snoepen van een giftige pion deden bij Casteel al snel alle hoop vervliegen. En als je de overtuiging niet hebt, maak je tegen Buijvoets geen kans.

Enthousiasme
Met veel spelvreugde en enthousiasme zat Gerard Bons achter het bord. De wil om te winnen van Wobbe de Vries en daarmee de koppositie te behouden straalde van hem af. Het geeft de kracht aan van De Vries dat het Bons niet lukte. De Vries drukte Bons in de hoek waar hij niet meer uitkwam en nam de koppositie van hem over.

Vroeg thuis
Ook Kees Kuijk zette zijn tegenstander klem. Hij bezorgde Frits Frijlink een randomopstelling op de onderste rij waarvan de verdediging was weggevallen. Gerard Hazelaar stuurde Rien van Hattum al vroeg naar huis. Van Hattum, altijd in een hoog tempo spelend, speelde slordig en verloor te veel materiaal.

Voordeel verspeeld
Ruud van Swam was een taaie tegenstander voor vijfvoudig clubkampioen Jos Barendregt. Het duurde lang voordat Van Swam een foutje maakte en Barendregt dit af kon straffen. Coen Hilbrink won een pion tegen Renť Rouwhorst, maar verspeelde dit voordeeltje en, evenals vorige week, de partij.

Stand
Ondanks materiŽle achterstand tegen Albert Jansen hield Henk Onijs de partij remise. Beide heren wachten nog op de eerste overwinning van het seizoen en sluiten de rij met anderhalf punt. Aan kop gaat Wobbe de Vries met vijf punt, op een half punt gevolgd door Jorik Jonker en Gerard Bons.