TWELLO.- De maand november wordt gekenmerkt door veel verschillende schaakactiviteiten. Naast enkele ronden van de interne competitie bij de Twellose Schaakclub en de tweede ronde van de OSBO kunnen de schakers uit Twello en omgeving deelnemen aan een schaaksimultaan en aan het 12e Peter Verburg Rapidtoernooi.

Afgelopen dinsdag werd de zevende ronde van de interne competitie gespeeld. Echte verrassingen deden zich niet voor. De uitslagen luidden: Jonker De Vries 0-1, Bons Kuijk 1-0, Sander Hazelaar 1-0, Rouwhorst De Boer 1-0, Van Hattum Klomp 0-1, Van Schooten Frijlink 1-0, Rook Stevens 0-1, Hilbrink Jansen 1-0 en Onijs Rusch, de enige echte klassieker die de Twellose SC rijk is, eindigde in remise.

Nederlands kampioen
Op vrijdagavond 15 november speelt Nederlands kampioen Dimitri Reinderman een wedsimultaan bij Pitch & Putt in Bussloo. Hieraan kan deelgenomen worden door leden van de T.S.C. en andere verenigingen. Bent u geen lid, maar kunt u toch een aardig potje schaken, meld u dan aan via de site van de Twellose SC. Wees er tijdig bij, er kunnen maximaal 40 personen deelnemen, vol is vol en bedenk: wanneer krijgt u weer een kans om tegen een Nederlands kampioen te schaken?

Peter Verburgtoernooi
Op zondag 24 november organiseert de T.S.C. het 12e Peter Verburg Rapidtoernooi in Brasserie kriebelZ te Terwolde. Er wordt gespeeld in drie groepen. Men wordt ingedeeld naar rating. Ook thuisschakers zijn welkom en worden ingedeeld in groep 3. De deelnemers spelen zeven partijen met een bedenktijd van 25 minuten per persoon per partij. Een lunch is bij het inschrijfgeld inbegrepen en er zijn leuke prijzen te winnen. Meer informatie en het aanmeldingsformulier is te vinden op twelloseschaakclub.nl.