TWELLO.- In de achtste ronde van de interne competitie van de Twellose Schaakclub leverde koploper Wobbe de Vries een half punt in, terwijl de achtervolgers Gerard Bons en Jorik Jonker hiervan slechts met de grootste moeite konden profiteren. Verder werd de dinsdagavond gekenmerkt door veel afwezigen vanwege ziekte en vakantie.

De eerste beslissing van de avond viel in de partij Jan de Boer tegen Rien van Hattum. Van Hattum legde zijn koning om voordat hij door een combinatie van De Boer dubbelschaakmat zou gaan. Niet veel later sloeg Piet Rusch een aanval af van Albert Jansen, waarna beide matadoren remise overeenkwamen.

Paardenvork
Jos Barendregt trok met alle stukken en vele pionnen ten aanval tegen Coen Hilbrink, die zichzelf verstikte op de achterlijn. Barendregt manoeuvreerde in de drukte knap naar winst. De opmars van Frits Frijlink stuitte op hevig verzet van Henk Onijs. Onijs verdedigde bekwaam, maar liet zich toch verleiden tot een mindere zet. Frijlink besliste het gevecht met een vork op koning-dame.

Slagveld
Bij Kees Kuijk – Jorik Jonker was het lange tijd druk, erg druk, op het bord. Nadat de eerste strijders waren gesneuveld, stonden er twee gelijkwaardige legers op het slagveld. Om de winst naar zich toe te trekken offerde Kuijk een stuk, maar Jonker weerlegde dat dit een misrekening was.

Logge toren
De spannendste partij van de avond was die tussen Gerard Hazelaar en Gerard Bons. Good old Hazelaar leek voor een daverende verrassing te zorgen door Bons te verslaan. Maar in het eindspel toren tegen pionnen waren de pionnen van Bons toch iets behendiger dan Hazelaars logge toren. De pion die Wobbe de Vries won in het middenspel tegen Henk Casteel hield in het eindspel geen stand. Het daaropvolgende remiseaanbod van Casteel werd door De Vries aanvaard.

Stand en Programma
De Vries moet nu in de rangschikking Bons naast zich dulden. Jonker volgt op één punt en Buijvoets en Casteel op anderhalf. Volgende week wordt de negende ronde gespeeld. Vrijdag 15 november speel Nederlands kampioen Dimitri Reinderman simultaan bij Pitch&Putt in Bussloo en zondag 24 november wordt het Peter Verburgtoernooi gehouden bij kriebelZ in Terwolde. Voor beide evenementen kunt u zich aanmelden via twelloseschaakclub.nl.